Ez egy elég macerás leves, de aki szereti a zöldségeket annak ajánlom.Az elkészítés sok időt vesz igénybe, tehát ne 10 percel a tervezett ebéd előtt kezdjünk neki.
De hogy is készült......
Kivágtam a paradicsomok csumáját, egy pillanatra forró vízbe tettem őket (10db). Ezután meghámoztam és kimagoztam őket, majd feldaraboltam.A sárgarépát (4 db), felaprítóttam. A póréhagymáról(2 db) leszedtem a külső héját és aprítottam a répához hasonlóan.A megtisztított zellerszálakat (4 szár) szintén aprítottam, akár a megtisztított lilahagymákat (2 db)! Pihenésképpen megmostam és nagyobb darabokra vágtam a káposztát!
Olívaolajat hevítetettem egy vastag fenekű fazékba, puhára pároltam a sárgarépát, a póréhagymát, a zellert, a lilahagymát és a fokhagymát ! Kb. 15 perc alatt el is készült.Hozzá tettem a felvagdalt paradicsomot és főztem még az egészet 1-2 percig.
Ekkor ment a fazékba az alaplé kb. 15 percig főztem, majd leszedtem a habját. Hozzá adtam a káposztát, letakartam a fazekat, és gyöngyöztettem a levest még 10 percig, ekkor dobtam bele a széttépkedett rozmaringot meg a tésztát, ami magába szívta a keletkező ízeket! Még bő 5 percig hagytam rotyogni. Közben ízesítettem sóval, borssal.
A tetejére reszelt parmezánt szórtam.