HTML

Mai Recept

Számomra tetsző és kedvelt ételek recepjeit tartalmaz, melyeket különböző oldalakról válogattam össze (nem saját szerzemények).

Friss topikok

Linkblog

Archívum

Egy kis történelem..... Gnocchi

2011.05.08. 12:20 Berlga

 

A gnocchi (kiejtve nyokki, nem pedig gnoccsi!) az olaszok világhírű burgonyás galuskája. Valójában nem más, mint egy viszonylag egyszerűen elkészíthető tésztaétel, amit főleg sós, hús nélküli mártásokkal készítenek és előételként fogyasztanak.

 

Kevesen tudják, hogy a gnocchi az általunk is jól ismert nudli és a nokedli avagy a galuska közös őse. Eredete egészen az antik Rómáig vezethető vissza, ahol hagyományosan csütörtökön, azaz Jupiter napján ették, többnyire egyszerűen vajjal fogyasztva. Akkor még nem krumpli volt a tésztájában, bármilyen gabonaféléből készülhetett. Európában a római légiók terjesztették el és napjainkban már szinte mindenütt megtalálhatóak a legkülönfélébb ízesítésű és elkészítésű leszármazottai.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://maiirecept.blog.hu/api/trackback/id/tr872886988

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása