HTML

Mai Recept

Számomra tetsző és kedvelt ételek recepjeit tartalmaz, melyeket különböző oldalakról válogattam össze (nem saját szerzemények).

Friss topikok

Linkblog

Archívum

Csőben sült tészta

2011.05.06. 16:38 Berlga

Ezt az ételt egy barátom Tomek készítette egyszer és nagyon finom volt ! A receptet is megkaptam tőle és ezt szeretném megosztani másokkal is, mert szerintem az étel fantasztikus! Az elkészítés kissé macerás de hát ez van a jóra várni kell:))

A recept a következö:

Hozzávalók:

·         tengeri só,

·         frissen őrölt fekete bors

·         extra szűz olívaolaj

·         1 megtisztított és apróra vágott fehér hagyma

·         2 gerezd megtisztított és apróra vágott fokhagyma

·         1 vagy 2 szárított, morzsolt piros chili

·         1,5 kg érett paradicsom, vagy 3x400 g-os jó minőségű konzerv lucullus paradicsom

·         1 nagy maréknyi friss bazsalikomlevél

·         1 evőkanál vörösborecet

·         400 g száraz orecchiette vagy fülecske tészta

·         4 nagy maréknyi frissen reszelt parmezán

·         3x150 g mozzarellagolyó

Elkészítés:

 

Melegítsd elő a sütőt 200 °C-ra (gázsütőnél 6-os fokozat), és tegyél fel egy nagy fazék sós vizet a tűzre! Egy megfelelő méretű lábosba önts jókora adag extra szűz olívaolajat, dobd rá a hagymát, a fokhagymát és a chilit, majd lassan pirítsd kb. 10 percig közepes lángon, amíg meg nem puhul. Figyelj rá, hogy a hagyma ne barnuljon meg!

 

Ha friss paradicsomot használsz, egy kis kés hegyével távolítsd el a csumáját, azután 40 másodpercre dobd forrásban levő vízbe, hogy a paradicsom bőre fellazuljon! Szűrőkanállal emeld ki, és tedd tálba! Eressz rá hideg vizet, aztán húzd le a bőrét, magozd ki, a húsát pedig vágd fel nagyobb darabokra!

 

A friss vagy a konzervparadicsomot egy kis pohár vízzel együtt add a hagymához és a fokhagymához. Tedd vissza a lábost a tűzre, forrald fel és lassan gyöngyöztesd 20 percig! Ezután egy konyhai robotgépben készíts laza szószt belőle. Tépkedd a bazsalikomleveleket a szószhoz, és ízesítsd sóval, borssal meg egy kevés vörösborecettel!

 

Amikor a simára turmixolt mártás íze már tökéletes, egy fazék sós vizet hevíts forrásig, dobd bele az orecchiete tésztát, és főzd ki a csomagoláson megadott utasítás szerint! Szűrd le, add hozzá a paradicsommártás felét és egy maréknyi parmezánt.

 

Egy megfelelő méretű tepsit, vagy tűzálló edényt kenj ki olívaolajjal! Fektess egy réteg tésztát a tepsibe, önts rá paradicsomszószt, szórj rá egy marékkal a reszelt parmezánból, és terítsd be az egyik felszeletelt mozzarellával, azután addig ismételd a rétegezést, amíg csak az alapanyagok engedik. Az utolsó réteg a parmezán sajt legyen. Lökd be 15 percre az előmelegített sütőbe!  Várj, amíg a teteje aranyszínű, ropogós lesz, és szépen felpúposodik! Az olaszok hidegen is szívesen fogyasztják.

 

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://maiirecept.blog.hu/api/trackback/id/tr952882641

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása