HTML

Mai Recept

Számomra tetsző és kedvelt ételek recepjeit tartalmaz, melyeket különböző oldalakról válogattam össze (nem saját szerzemények).

Friss topikok

Linkblog

Archívum

Aszalt paradicsomos, cukkinis rizottó

2011.05.08. 13:35 Berlga

Az alaplé:

      Először is alaplevet készítettem a rizs főzéséhez! Megtöltöttem egy főzőedényt háromszor annyi liter vízzel, ahány kg rizst  főztem. Mikor már forrt a víz akkor dobtam bele a leveskockákat (félliterenként 1 darabot)! Kb. 2 liter alaplével kezdtem.

      Ragukészítés:

      Serpenyőben  vajat olvasztottam és fokhagymanyomó segítségével nyomtam bele 4 gerezd fokhagymát. Pár percig dinszteltem, majd   beleszórtam a felkockázott cukkinit. Mikor a cukkini már kis levet eresztett mehetett bele a csíkokra vágott szárított paradicsom. Ízesítéshez kakukkfűvet, bazsalikomot használtam, sóztam, borsoztam és főztem míg a cukkini meg nem puhult. Bele tettem a paradicsomszószt is és főztem, amíg az egész összerottyan!

      Rizsfőzés:

      Apróra vágtam 1 fej hagymát és 1 zeller szárát. Átnyomtam fokhagymanyomón 4 gerezd fokhagymát! Összefonnyasztottam őket 30 g vajban, aztán ment rá a rizst (300 g), és pirítottam 1-2 percig! A rizst sóztam, majd öntöttem hozzá 1 dl száraz fehér bort, és pároltam 1-2 percig, amíg a borból az alkohol eltávozott. Fokozatosan öntöttem hozzá az alapléből annyit, hogy éppen ellepje a rizst! 20-25 percig közepes lángon főztem és folyamatosan kevergettem. Ilyenkor nem árt újra sózni!

      Mikor a rizs már al dente (vagyis puha, de még fogkemény), tettem bele még 15 dkg vajat és egy nagy marék reszelt parmezánt.Összedolgoztam a vajat és a parmezánt a rizottóval, majd  hozzáadtam a ragut, és jól összekevertem.

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://maiirecept.blog.hu/api/trackback/id/tr632887149

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása