HTML

Mai Recept

Számomra tetsző és kedvelt ételek recepjeit tartalmaz, melyeket különböző oldalakról válogattam össze (nem saját szerzemények).

Friss topikok

Linkblog

Archívum

Egy kis történelem.....Parmezán

2011.05.08. 12:09 Berlga

A parmezánt Észak-Olaszország Emilia Romagna nevű tartományában készítik, évszázadok óta ugyanazon szigorú előírások szerinti. 1 kg sajt készítéséhez 16 liter tejet használnak fel és a sajt készítése során semmilyen mesterséges adalékanyag nem kerülhet az alapanyagokba. Az érlelési időszak minimum tizenkét hónap, de lehet két, vagy akár három év is, melynek a végén a Parmezán Tanács ellenőrzi a terméket, minősíti és engedélyezi a Parmigiano-Reggiano felirat és védjegy használatát. Íze nagyon markáns, állaga kőkemény. Sokáig, egyesek szerint akár 20 évig is eláll. Minél idősebb annál erélyesebb markánsabb az íze.

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://maiirecept.blog.hu/api/trackback/id/tr832886968

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása