HTML

Mai Recept

Számomra tetsző és kedvelt ételek recepjeit tartalmaz, melyeket különböző oldalakról válogattam össze (nem saját szerzemények).

Friss topikok

Linkblog

Archívum

Egy kis történelem.....A skót whisky

2011.05.07. 16:19 Berlga

A skót whiskyt először 1949-ben említik, akkor még „uisge beatha” néven, ami kelta nyelven szerényen csak annyit tesz, hogy „az élet vize”. A középkorban sokáig elsősorban orvosi célokra használták. Nagyszerű gyógyszernek tartották hasgörcsök, agyvérzés vagy himlő kezelésére.

A skót whisky (Scotch whisky) nevet csak Skóciában desztillált és legalább három év és egy napig tölgyfa hordóban érlelt whisky viselheti. Legalább kétszer, némely esetben háromszor párolják le. A skót whisky alaptípusa a malátawhisky (malt) és a gabonawhisky (grain), amelyekből keverékeket (blended) készítenek.

Személyes kedvencem a Chivas Regal, melynek 25 éves változata igazi ritkaság (az ára miatt).

 

 

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://maiirecept.blog.hu/api/trackback/id/tr962885172

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása